Blagdan Svih svetih - pojačane mjere policije

Photo PU_KK/Vijesti/2015/10/sesvete.png

Foto: Ilustracija

Uoči blagdana Svih svetih, od petka, 29. listopada do 2. studenog, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke vršiti će pojačani nadzor i obilazak groblja, te će poduzimati mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila, i osiguranja optimalne protočnosti prometa. 

U dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike itd) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi. 

Nadalje, policijski službenici će, u cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje traktora i teretnih vozila, te alkoholiziranost vozača. 

Zbog izbjegavanja, eventualnih, zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, te u zoni groblja koji se nalaze uz državne ceste kao što je to u Reki i Gornjoj Rijeci, policijski službenici će, po potrebi, vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima. 

Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, da poštuju prednost prolaska  na raskrižjima. Sve sudionike u prometu molimo da postupaju sukladno znakovima i naredbama koje će im upućivati policijski službenici koji će vršiti nadzor i upravljanje prometom. 

Građane pritom umoljavamo da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste raspoloživa parkirališta u široj zoni groblja. 

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa iz vozila

Uoči blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile.