Mjere policije uoči blagdana Svih svetih

Photo PU_KK/Vijesti/2011/10/Svih.svetih.gif

Foto: Ilustracija

Uoči blagdana Svih svetih od četvrtka do nedjelje, 31. listopada do 3. studenoga, Policijska uprava koprivničko-križevačka vršiti će pojačani nadzor i obilazak prometnica u zonama groblja na području Koprivničko-križevačke županije, te će poduzimati mjere u cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama.

Građanima koji će posjetiti grobove svojih najmilijih savjetujemo da vozila parkiraju na sigurnom mjestu! Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Ne preporučamo parkiranje vozila u zamračenim i slabo prometnim ulicama.

Policijski službenici će pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Županije. Tom prilikom pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje mopeda, motocikla, traktora i teretnih vozila, alkoholiziranost vozača te poštivanje prometnih propisa koji su u neposrednoj vezi s događanjem najtežih prometnih nesreća.

Radi izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima policijski službenici će, u slučaju potrebe, vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da se suzdrže od konzumacije alkoholnih pića, da poštuju odredbe o prednosti prolaska  te da poštuju ostala prometna pravila, znakove i naredbe koje će im upućivati policijski službenici.