Rezultati akcije „Mir i dobro“ od 27. prosinca 2015. do 2. siječnja 2016.

Photo PU_KK/Vijesti/2014/12/Mir.dobro.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 27. prosinca 2015. godine do 2. siječnja 2016. na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli sedam komada oružja i 63 komada raznog streljiva. Utvrđeno je pet prekršaja nezakonitog posjedovanja oružja za koje su prijavljene četiri osobe, te jedno kazneno djelo za koje je protiv jedne osobe podnesena kaznene prijava.

Zaprimljene su obavijesti o ozljeđivanju šest osoba prilikom uporabe eksplozivnih sredstava, a u tijeku su kriminalistička istraživanja.

 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.