Križevci: Teška krađa i krađa

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su kaznena djela krađe i teške krađe.

Teška krađa je zabilježena u srijedu, 13. travnja, između 17 i 20 sati u Križevcima u Ulici Stjepana Radića, kada je nepoznati počinitelj ušao u kuću i otuđio torbu s novčanikom, novcem i dokumentima. Vlasnica je oštećena za nekoliko stotina kuna, a policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22 - godišnjakinja jučer, 14. travnja, oko 13.40 sati u Hrsovu ušla u dvije otključane kuće i otuđila novčanik s novcem i nakit. U drugoj kući zatekli su je ukućani prve, te je zadržali do dolaska policije. Od oštećenih je zaprimljena kaznena prijava, a protiv osumnjičenice je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.