Dovršeno kriminalističko istraživanje zlouporaba opojnih droga

Photo PU_KK/Vijesti/2012/05/droga.10.5.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas, 10. svibnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana sa područja Zagreba ( 1993., i 1990. ) i Koprivnice ( 1991. i 1989.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga. 

Policijski izvidi i kriminalističko istraživanje provođeno je više mjeseci u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu. 

Osnovano se sumnja  da su osumnjičenici  tijekom 2011. i 2012. godine neovlašteno prodavali i posredovali u preprodaji opojne droge marihuane te davali na raspolaganje prostorije poradi konzumiranja opojne droge marihuane na području Koprivnice i Zagreba.   

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršene su pretrage osoba, osobnih automobila, stanova, obiteljskih kuća i drugih prostora koje koriste osumnjičenici te je pronađeno i oduzeto 427,11 grama marihuane i devet sjemenki indijske konoplje.

Također, tijekom vršenja pretrage oduzete su tri vage, pet mobilnih telefonskih uređaja, telefonske kartice, 7 100 kuna i 55 eura. 

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba opojnih droga protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te su predani pritvorskom nadzorniku.