Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2015/10/RedKonf7.10._2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 7. listopada, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u rujnu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u devet mjeseci ove godine.

Obzirom na započetu sezonu grijanja i povećanu opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom,  Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću, izrekla je niz korisnih savjeta za preveniranje neželjenih događaja. Upoznala je i s pokazateljima stradavanja osoba u požarima, eksplozijama i trovanjima tijekom prošle i ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predočila je stanje sigurnosti cestovnog prometa u devet mjeseci 2015. godine, te sudionicima u prometu uputila savjete za sigurno sudjelovanje u prometu. Također, upoznala je s aktivnostima prometne policije u narednom razdoblju usmjernim na poboljšanje stanja sigurnosti.