Oprezno u prometu tijekom obilježavanja blagdana Velike Gospe

Photo PU_KK/Vijesti/2013/08/auto.bmp

Predstoji nam obilježavanje i proslava blagdana Velike Gospe, koji će se tradicionalno u četvrtak, 15. kolovoza, proslaviti u marijanskim svetištima na području Policijske uprave koprivničko - križevačke. Osim misnih slavlja,

Foto: Ilustracija  

Predstoji nam obilježavanje i proslava blagdana Velike Gospe, koji će se tradicionalno u četvrtak, 15. kolovoza, proslaviti u marijanskim svetištima na području Policijske uprave koprivničko - križevačke. Osim misnih slavlja, od kojih će najznačajnija biti u Molvama, Gornjoj Rijeci, Glogovnici i Močilama, održavati će se vjerske procesije i druge manifestacije odnosno proštenja. 

Kako će velik broj građana iskoristiti mogućnost produženog vikenda, na prometnicama se, posebno u poslijepodnevnim satima, u razdoblju od 14. do 18. kolovoza, očekuje povećana frekvencija prometa. Sukladno iskustvima iz prijašnjih godina, u prometu će sudjelovati veći broj pješaka, vozača bicikala, mopeda i motocikala, ali i velik broj vozača koji će u prometu sudjelovati s većom koncentracijom alkohola u organizmu od dozvoljene. 

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u prometu i kako ne bi došlo do težeg stradavanja sudionika u prometu, molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove i pravila, a posebice ograničenja brzine kretanja, pravo prvenstva prolaska, te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. 

Ujedno apeliramo na sve sudionike u prometu da na prometnicama koje vode do mjesta većih okupljanja građana postupaju sukladno privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji i sukladno znacima policijskih službenika koji će regulirati promet.