Na konferenciji za novinare predstavljen preventivni projekt "Registracija bicikala"

Photo PU_KK/Vijesti/2012/04/RegBic7_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska postaja Koprivnica u suradnji s gradom Koprivnicom provodi preventivnu akciju registracije bicikala s ciljem prevencije krađa. Projekt je prezentiran danas, 27. travnja, na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi koprivničko – križevačkoj.

Konferenciji su nazočili načelnik Policijske postaje Koprivnica Dragutin Brljak, pomoćnik načelnika i nositelj projekta Mišel Kiš te kontakt policajac Damir Šimunić i Tatjana Židov, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave. Ispred Grada Koprivnice bili su Helena Hećimović, članica Gradskog vijeća i savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika, te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Nositelj projekta u Policijskoj postaji Koprivnica, pomoćnik načelnika Mišel Kiš, prikazao je problematiku krađa bicikala na području Koprivnice te upoznao s planom i programom aktivnosti. Istaknuo je potrebu smanjenja pojavnih oblika krađa bicikla i povećanja razine znanja građana o samozaštitnom ponašanju.

Helena Hećimović je pozdravila provedbu ove preventivne akcije i dala punu podršku grada, što je potvrda partnerstva policije i grada u daljnjem razvoju održivog gradskog prometa. Istaknula je da su ove aktivnosti dodatni napori grada na razvoju prometovanja biciklima u gradu, po čemu je Koprivnica prepoznatljiva

Ulogu i značaj prevencije u radu policije istaknula je Tatjana Židov i zahvalila na podršci gradu Koprivnici u provedbi preventivnih projekata te medijima na primjerenom praćenju.

Predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek napomenuo je kako će se projekt provoditi kontinuirano dugi niz godina te kako je naljepnica koja će se dobiti u Policijskoj postaji prilikom registracije trajnog karaktera. Cijeli materijal financiran je od strane Grada Koprivnice a provoditi će ga službenici Policijske postaje Koprivnica.

Nakon održane konferencije izvršena je prva registracija iz ovog projekta - registriran je i opremljen odgovarajućom naljepnicom s brojem 0001/12 jedan od gradskih bicikala. Potom je i savjetnica Hećimović registrirala svoj bicikl i na taj ga način dodatno zaštitila od krađe. 

Da bi registrirali svoj bicikl potrebno je ispuniti obrazac prijave bicikla s podacima o vlasniku i biciklu te ga dostaviti u Policijsku postaju Koprivnica gdje ćete dobiti naljepnicu koju je potrebno nalijepiti na lako uočljivo mjesto na biciklu. Tako vaš bicikl postaje manje interesantan mogućem počinitelju krađe jer policija ima sve podatke tog bicikla.

Ukoliko se pronađe bicikl nepoznatog vlasnika policija će vam ga vratiti jer će znati kome pripada.

Obrazac prijave registracije bicikla možete dobiti u Policijskoj postaji Koprivnica na Trgu Eugena Kumičića 18 u Koprivnici, kod svog kontakt policajca, kod svog trgovca biciklima te na ovoj web stranicu (baner na desnoj strani naslovnice pod nazivom „Registracija bicikala“)

REGISTRACIJA BICIKLA JE BESPLATNA

Ako kupujete rabljeni bicikl uvijek tražite račun i garanciju. Uvjerite se da broj rame nije brušen ili prepravljan. Naknadno obojani bicikl je sumnjiv. Provjerite da li je bicikl koji kupujete na popisu ukradenih kod svog kontakt policajca ili osobno u Policijskoj postaji Koprivnica.