Koprivnica: „Interaktivne radionice fokusirane na nenasilje i nediskriminaciju“

Photo PU_KK/Vijesti/2012/10/živim.život.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu preventivne kampanje „Živim život bez nasilja“ – zajednički projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), čiji je cilj senzibilizirati građane na problem nasilja, odnosno potaknuti ih da prijave obiteljsko nasilje, održane su interaktivne radionice.

Radionice su održane danas, 24. listopada, za učenike 8. razreda u osnovnim školama „Antun Nemčić Gostovinski“ i „Đuro Ester“ u Koprivnici.

Na radionicama je policijski službenik za prevenciju Ravnateljstva policije MUP-a Nikša Jelovčić upoznao učenike sa zakonskim odredbama i postupanjem policije u slučajevima nasilja u obitelji, nasilja nad ženama, nasilja među mladima, a spomenuti su i razni mitovi o nasilju koji postoje u društvu.  

U nastavku aktivnosti za osmaše aktivist udruge „Status M“ – Mislav Mihael Mandir održao je zanimljive interaktivne radionice s konkretnim primjerima pod naslovom „Budi muško – mijenjaj pravila“, kojom se mlade upućuje na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa svojom okolinom, a posebno u romantičnim vezama. Učenici su educirani o promjenama ponašanja koje se temelje na nasilju i netoleranciji, upućeni su na važnost komunikacije u odnosima i kulturu tolerancije,nenasilja i nediskriminacije.  

Također, na radionicama je bila prisutna predstavnica UNDP – a Martina Cvek.