Oprezno u prometu!

Photo PU_KK/Vijesti/2013/08/palica pol..bmp

Predstoji nam produženi vikend, kada, kao i ranijih godina, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, očekujemo povećanu frekvenciju vozila na prometnicama.

Foto: Ilustracija 

Predstoji nam produženi vikend, kada, kao i ranijih godina, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, očekujemo povećanu frekvenciju vozila na prometnicama. 

Kako nam predstoje povoljni vremenski uvjeti odnosno sunčano vrijeme, očekujemo velik broj vozača bickala, mopeda i motocikala u prometu. Veliku frekvenciju prometa očekujemo u zonama uređenih, ali i neuređenih kupališta. 

Obzirom da smo u nekoliko posljednjih vikenda zabilježili prometne nesreće s najtežim posljedicama (smrtno stradalim i teško ozlijeđenim osobama), molimo sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzina kretanja, prometne znakove i prometna pravila kojima se regulira pravo prvenstva prolaska, te da prilikom vršenja radnji vozilima u prometu vode računa da iste izvedu na siguran način. Sve vozače, a posebice mlade vozače, molimo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Na vozače mopeda i motocikala apeliramo da poštuju prometna pravila, te da koriste zaštitnu kacigu i ostalu dodatnu opremu, ali i da ne pokušavaju pokazati svoje vještine rizičnom i agresivnom vožnjom (izrazito velike brzine kretanja, ulijetanje u „šakre“, pretjecanje u zavojima i drugo nepoželjno ponašanje). 

Građanima koji putuju savjetujemo da ne žure i da se pridržavaju prometnih propisa kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i događanja prometnih nesreća. 

Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policijski službenici će od 2. do 5. kolovoza, posebice u poslijepodnevnim, večernjim i ranim jutarnjim satima poduzimati mjere i aktivnosti s ciljem osiguranja nesmetanog odvijanja cestovnog prometa. Ciljano će postupati prema sudionicima u prometu koji grubo krše prometne propise zbog kojih se događaju prometne nesreće, pri čemu će poseban naglasak biti stavljen na mlade vozače, nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, nadzor brzine kretanja vozila, prometovanje mopeda i motocikla, te upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme dok se izvršava zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.