Prezentirane aktivnosti preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ i uručeno priznanje

Photo PU_KK/Vijesti/2016/12/presica.zupanija.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, danas, 7. prosinca, u prostorijama Županijske uprave, održana je tiskovna konferencija na kojoj je sudjelovao ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke Marijan Kirin sa suradnicima. Na konferenciji su predstavljeni dosadašnji rezultati kao i nastavak preventivne akcije. Tom prilikom župan Darko Koren uručio je ovlaštenom za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave Marijanu Kirinu prigodno priznanje za osvojeno 2. mjesto za „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice“.

Naime, Koprivničko – križevačka županija je rečenu preventivnu akciju prijavila na natječaj u sklopu 8. regionalne konferencije o sigurnosti gradova za dodjelu godišnje nagrade za „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice“, te je u travnju ove godine u Zadru za isto primljeno priznanje za osvojeno 2. mjesto.  

Riječ je o akciji koju je organizirao Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke uz podršku tvrtke BeSafe i udruge „Roda-roditelji u akciji“.

Također, policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave danas su održali edukaciju zaposlenika Koprivničko-križevačke županije i županijskih ustanova o pravilnom korištenju dječjih autosjedalica, kojom prilikom se i vršio pregled dječjih autosjedalica na parkirališnom prostoru Županijske uprave.

Cilj provođenja ove akcije je povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.