Najava pojačanog nadzora prometa

Photo PU_KK/Vijesti/2009/11/alkotest02.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom svibnja ove godine na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježeno je 55 prometnih nesreća, od čega 24 nesreće s ozlijeđenim osobama i 31 nesreća  s materijalnom štetom.

U ovim nesrećama sudjelovalo je 125 sudionika, od kojih je 10 sudionika  teško, a 20 sudionika lakše ozlijeđeno. Od 125 sudionika osam sudionika imalo je alkohol u organizmu ili 6 %. U odnosu na mjesec travanj vidljivo je smanjenje broja sudionika pod utjecajem alkohola za 60 % (4/13 - 20).

Pod utjecajem alkohola bilo je osam vozača osobnih automobila, koji su prouzročili dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom, u kojima je jedan alkoholizirani vozač lakše ozlijeđen.

Tijekom svibnja u prometu na cestama nisu zatečeni vozači pod utjecajem droga.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 3. lipnja (ponedjeljak) do 9. lipnja (nedjelja) Policijska uprava koprivničko - križevačka provoditi će pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga.