Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2014/10/RedKonf10_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. listopada, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u rujnu novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u devet mjeseci ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predstavila je rezultate akcije "Poštujte naše znakove", koju prometna policija tradicionalno provodi uoči početka školske godine, s ciljem povećanja sigurnosti djece u prometu. Također, upozorila je na stanje sigurnosti prometa i ulogu vožnje pod utjecajem alkohola, uputila niz savjeta za sigurnu vožnju i najavila pojačane aktivnosti policije na suzbijanju ove vrste prekršaja.

Obzirom na započetu sezonu grijanja i povećanu opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom,  Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću, izrekla je niz korisnih savjeta za preveniranje neželjenih događaja.