Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2012/07/KonfRLipj_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u lipnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u šest mjeseci ove godine.

Najznačajnije izmjene i dopune Zakona o oružju predočila je Irena Medved, voditeljica Odsjeka za upravne poslove. Upoznala je sa obvezama prijave oružja kategorije C, o obvezi građana koji imaju registrirano oružje da dostave podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite i uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja.  Na mogućnost dragovoljne predaje oružja i rezultate akcije "Manje oružja, manje tragedija" u lipnju predočila je policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar, te opetovano pozvala građane da iskoriste zakonske mogućnosti i dragovoljno predaju oružje koje nezakonito posjeduju te tako izbjegnu moguće prekršajne i kaznene sankcije. 

Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov predstavila je preventivni plakat "Kupači oprez". Upozorila je javnost o opasnostima koje vrebaju na kupanjima na jezerima, potocima, rijekama i bazenima, dala prikaz stradavanja utapanjem na području Policijske uprave od 2002. godine i uputila niz savjeta kupačima.