Teška krađa i krađa

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Krađa je zabilježena jučer, 8. kolovoza, u jutarnjim satima u polju kod Zablatja, gdje je nepoznati počinitelj iz otključanog automobila otuđio dva novčanika s novcem i dokumentima. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena su tri kaznena djela.

Teška krađa provaljivanjem utvrđena je dovršenim kriminalističkim istraživanjem, kojim se sumnja da su 17 i 18 – godišnjak između 18. i 21. srpnja nekoliko puta provalili u ugostiteljski objekt u Molvama i otuđili  cigarete, pića i novac, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Prema osumnjičenicima podnesena je kaznena prijava.

Krađa je zabilježena jučer, 8. kolovoza, u jutarnjim satima u polju kod Zablatja, gdje je nepoznati počinitelj iz otključanog automobila otuđio dva novčanika s novcem i dokumentima. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa automobila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu - smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično);

Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.