Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2013/12/RedovnaKonf11_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 10. prosinca, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u studenom novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine. 

Voditelj Odjseka za javni red Dragutin Brljak najavio je provedbu tradicionalne operativne akcije "Mir i dobro", koju će Policijska uprava provoditi i ove godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana i zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, te spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Dat je prikaz rezultata prošlogodšnje akcije te savjeti i pozivi građanima na oprez i razboritost.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije "Manje oružja, manje tragedija".

Na kraju je novinarima i građanima upućen poziv na stručni skup "Utjecaj alkohola i droga na vozača", koji će s održati u srijedu, 11. prosinca. Stručni skup održat će se u prostorima Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici, na Trgu Tomislava dr. Bardeka 10/10 s početkom u 10 sati.