U Koprivničkim Bregima provedena zadnja komponenta "Živim život bez nasilja"

Photo PU_KK/Vijesti/2014/06/Kopr.Bregi.5.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 5. lipnja, u Osnovnoj školi „Koprivnički Bregi“, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ održana je komponenta III.

Ista se sastojala od učeničke debate, na temu „Nasilje – za nasilje nema opravdanja“. Sudjelovalo je 20 učenika, učenika 7. i 8. razreda. Moderator, učiteljica škole, vodila je učenike na način da su tematski usmjereni na prevenciju nasilja i izgradnju kulture nenasilja te toleranciju, dok su obje grupe, afirmacijska i negacijska zastupale svoje stavove.

Članovi komisije, policijski službenici i djelatnici škole, procijenili su samu aktivnost kvalitetnom i zaključak je sviju da je nasilje krajnje neprihvatljiv model za rješavanje sukoba, da ga treba prijaviti, ne tolerirati, svakako ne „okretati glavu“ od uočenih problema, savjetovati se sa roditeljima, učiteljima, institucijama kako bi se zajedno borili protiv nasilja.

Učenici su nagrađeni za sudjelovanje u debati, a zatim je uslijedilo ocjenjivanje literarnih, likovnih i foto radova koje su djeca u sklopu natječaja napravila. Komisija je odabrala tri najbolja rada, za koje su radove učenici nagrađeni prigodnim nagradama, te će isti biti proslijeđeni Ravnateljstvu policije. 

Na ovaj način ostvaren je cilj da su učenici vrlo aktivno sudjelovali u provedbi ove komponente, te su stekli nova znanja i iskustva, senzibilizirali se za problematiku, te će daljnji tijek biti ispunjavanje evaluacijskih listića kao završetak provedbe komponente.