Stanje sigurnosti u razdoblju od 20. do 26. kolovoza 2012.g.

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno osam fizičkih osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 15 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno osam fizičkih osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, a prijavljena su dva počinitelja. 

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je sedam prekršaja, od čega četiri prekršaja tučnjave, prekršaj svađe ili vike, prekršaj davanja alkoholnih pića pijanim osobama i prekršaj vrijeđanja moralnih osjećaja građana.   

Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesno je ozlijeđeno 12 osoba. Teško je ozlijeđen motociklista a lakše je ozlijeđeno pet vozača osobnih automobila, pet putnika u osobnim automobilima i biciklistkinja. 

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su tri požara na prometnim sredstvima, materijalna šteta cijeni se na oko 46 100 kuna. Zabilježena su dva požara niskog raslinja i nagorijevanja stabala graba i ariša te drvenih stupova nosača telefonskih vodova, a materijalna šteta biti će naknadno utvrđena. Također, zabilježeno je 14 požara bez štete.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji a prijavljeno je deset osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.