Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2015/05/RedKonf4_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 8. svibnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u travnju novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u četiri mjeseca ove godine.

Problematiku kriminaliteta droga predstavio je Igor Bukovčan, vođa grupe kriminaliteta droga. Prikazao je pokazatelje broja kaznenih djela, prijavljenih osoba i zapljena droga u zadnje tri godine. Izdvojio je zadnja dovršena kriminalistička istraživanja neovaštene proizvodnje i prometa drogama i ukazao na,u zadnje vrijeme prisutnu, problematiku prodaje i konzumacije sintetskih kanabinoida. Upoznao je s preventivnim aktivnostima policijskih službenika usmjenim na suzbijanje zlouporabe opojnih droga kod djece.

„Uspori za 10“ naziv je preventivnog projekta Policijske postaje Križevci, a ralizaciju aktivnosti predočio je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Željko Kemenović. Cilj projekta je senzibiliziranje javnosti, sudionika u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, posebice da vozači smanje brzinu kretanja vozila i time pridonesu povoljnijem stanju sigurnosti u cestovnom prometu. Proveden je natječaj u srednjim i osnovnim školama, te dječjim vrtićima i izabran je najbolji rad, temeljem kojeg je izraden promidžbeni letak na temu projekta. Također,  izrađena je maketa policijskog službenika s uređajem za mjerenje brzine kretanja, koja će se postavljati u zonama škola u cilju preveniranja naprihvatljivih ponašanja u prometu.