U eksploziji odbačene bombe ozlijeđene dvije osobe

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U subotu, 5. ožujka, oko 11 sati u vinogradskom predjelu u Borovljanima, prilikom paljenja granja i drvenih stupova kod vikend objekta, uslijed zagrijavanja eksplodirala je duže vrijeme odbačena ručna bomba M-75 prekrivena zemljom.

Foto: Ilustracija

U subotu, 5. ožujka, oko 11 sati u vinogradskom predjelu u Borovljanima, prilikom paljenja granja i drvenih stupova kod vikend objekta, uslijed zagrijavanja eksplodirala je duže vrijeme odbačena ručna bomba M-75 prekrivena zemljom.

Uslijed eksplozije teško je ozlijeđen 48 – godišnjak, a lakše 51 – godišnjak.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske uprave koprivničko križevačke, uz nazočnost policijskog službenika protueksplozijske zaštite.

O događaju će biti podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.  

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:   

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.