Rezultati nadzora prometa tijekom novogodišnjih blagdana

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

U razdoblju od 31. prosinca 2012. g. do 2. siječnja 2013. g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

U razdoblju od 31. prosinca 2012. g. do 2. siječnja 2013. g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene. Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća bila je neprimjerena brzina, uslijed koje su zabilježene četiri prometne nesreće. 

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 27 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a iz prometa su isključili dva vozila i sedam vozača.  Sankcionirano je sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja isteka tehničkog pregleda, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te drugi prekršaji. 

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bila su smještena četiri vozača. Uhićena su bila dva vozača, a protiv tri vozača će se tijekom dana provesti žurni prekršajni postupci. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u ponedjeljak, 31. prosinca 2012. g., u 13.55 sati u Koprivnici na Varaždinskoj cesti kada je 48 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,23 g/kg u organizmu.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na klizavom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.