Jučer zabilježeno šest prometnih nesreća

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer je na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom, a nesreće su zabilježene u uvjetima mokrim i klizavih, mjestimično i zaleđenih kolnika.

Foto: Ilustracija

Jučer je na području Policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom, a nesreće su zabilježene u uvjetima mokrim i klizavih, mjestimično i zaleđenih kolnika.

U Budančevici u Ulici Stjepana Radića, oko 6.10 sati, teretni automobil s poluprikolicom (cisterna za prijevoz mlijeka) je zbog neprilagođene brzine sletio van kolnika, a poluprikolica se prepriječila preko kolnika. Osobni automobil iz suprotnog smjera je udario u poluprikolicu i zaustavljeni teretni automobil. Od 6.22 sati zbog očevida promet je bio zatvoren na ovoj dionici DC 2 i odvijao se obilazno preko Kloštra Podravskog i Kalinovca, a od 8.20 promet se odvijao jednom prometnom trakom. Potom je od 14.30 do 16 sati, zbog uklanjanja skupa vozila s kolnika, promet bio zatvoren i odvijao se obilaznim pravcem.  

Jučer, 19. prosinca, oko 6.45 sati u Đurđevcu u Grkinskoj ulici zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u parkirani automobil, potom se vratio na kolnik, a na njega je naletio teretni automobil.

Oko 7.30 sati u Rasinji, na raskrižju u Kolodvorskoj ulici, zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila.

Oko 7.55 sati na cesti između Čepelovca i Đurđevca, zbog neprilagođene brzine sudarila su se dva osobna automobila.

U Marijanskoj ulici u Molvama, oko 8.35 sati, zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u stup rasvjete i drvo.

Oko 9.30 sati u Ferdinandovcu u Dravskoj ulici, zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarila su se dva osobna automobila.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Obzirom na postojeće vremenske uvjete, apeliramo na sve vozače motornih vozila da smanje brzinu kretanja svog vozila, povećaju razmak između svog vozila i drugih sudionika u prometu, te da poštuju značenja prometnih znakova. Zbog slabe vidljivosti uslijed magle, te mokrih i klizavih kolnika, ne preporučamo pretjecanja drugih vozila.

Zbog otežane vidljivosti, pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Vozače bicikala podsjećamo da se trebaju kretati izgrađenim biciklističkim stazama i trakama, a tamo gdje ih nema uz desni rub kolnika. Vozači bicikala za vrijeme smanjene vidljivosti i noću moraju biti označeni reflektirajućom biciklističkom odjećom ili prslukom.