Najava pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica

Photo PU_KK/Vijesti/2015/03/pol.auto.2.png

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 9. ožujka(ponedjeljak) do 15. ožujka (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Foto: Ilustracija 

Tijekom 2014. godine na području Policijske uprave koprivničko- križevačke dogodilo se 593 prometnih nesreća u kojima su sudjelovale 1342 osobe. Postotak korištenja sigurnosnog pojasa od strane sudionika prometnih nesreća iznosio je  72 %. U prometnim nesrećama sa smrtno stradalim osobama, 55 % sudionika koristilo sigurnosni pojas. 

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama,  u razdoblju od 9. ožujka(ponedjeljak) do 15. ožujka (nedjelja) provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.  

Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa policijski službenici biti će posebno usmjereni na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, te na prijevoz djece (da li su djeca pravilno smještena u dječjim autosjedalicama, kako je dječja autosjedalica pričvršćena u vozilu, te da li su vozilu vezana sigurnosnim pojasom). Osim rečenih prekršaja, policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa. 

Obavještavamo sve sudionike u prometu da će Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održati info-točke vezane uz korištenje sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, na kojima će se dati savjeti o pravilnom korištenju istih, te će se moći izvršiti pregled dječjih autosjedalica. 

Info-točke održati će se dana:

  • 10. ožujka, od 12 do 13.30 sati na parkirališnom prostoru AMK Križevci u Zagrebačkoj ulici kbr. 33, u Križevcima,
  • 11. ožujka, od 11 do 12.30 sati na parkirališnom prostoru trgovine Lidl na Malinovom trgu kbr. 8, u Đurđevacu,