Rezultati akcije „Mir i dobro“

Photo PU_KK/Vijesti/2013/01/MID.png

Foto: Ilustracija

"Mir i dobro" naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u razdoblju od 15. prosinca 2014. do 8. siječnja 2015. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja, u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju policijski službenici su oduzeli šest komada oružja, 879 komada raznog streljiva i četiri komada eksplozivnih sredstava.

Zabilježena su dva prekršaja nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva, za koja su prijavljene dvije osobe, te četiri kaznena djela za koja su prijavljene četiri osobe.

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

 

Dobro je podsjetiti

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama i na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba.