Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2016/07/presica.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 7. srpnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare. 

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u lipnju novinarima je predočila policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u šest mjeseci ove godine. 

Načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Damir Jančijev predočio je stanje sigurnosti cestovnog prometa na području Postaje prometne policije Koprivnica u prvih šest mjeseci ove godine u dijelu problematike prometnih nesreća s poginulim osobama, vožnje pod utjecajem alkohola, te prometovanja motocikla, mopeda i biciklista kao ugroženih kategorija sudionika u prometu. Također, osvrnuo se na mlade vozače, koji sve više sudjeluju u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola. Najavio niz preventivno – represivnih aktivnosti spram prekršitelja prometnih propisa. Sudionicima u prometu uputio je savjete za sigurno sudjelovanje u prometu. 

Načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas predstavio je preventivni projekt „Preventivna kutija“. S ciljem smanjenja počinjenja prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, kao i smanjenja prometnih nesreća u kojima je uzrok brzina, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac osmislili su „Preventivnu kutiju“, u kojoj će biti povremeno smješten uređaj za mjerenje brzine Multanova  6F. Ukoliko ovakvo preventivno djelovanje poluči pozitivne rezultate, izraditi će se dodatne „Preventivne kutije“, koje bi se istovremeno postavljale na više dionica državnih i županijskih cesta na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, a prema prosudbi ugroženosti.