Svečani prijem kontakt policajaca u Policijskoj upravi koprivničko - križevačkoj

Photo PU_KK/Vijesti/2012/06/prijem.9.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

Danas, 1. lipnja u prostorijama Policijske uprave koprivničko – križevačke organiziran je svečani prijem za kontakt policajce Zorana Zlatara i Dražena Laklije, koji su se u petak, 25. svibnja vratili biciklima iz Lourdesa.

Razlog ovog svečanog događanja su kontakt policajci Policijske postaje Koprivnica Zoran Zlatar  i Dražen Laklija koji su u organizaciji Regionalnog kluba IPA Koprivnica 26. travnja u prijepodnevnim satima krenuli biciklima na 3.500 kilometara dug put do francuskog svetišta Lourdesa. Tamo su se pridružili pripadnicima vojno – redarstvenih snaga na već tradicionalnom hodočašću.  A u petak 25. svibnja vratili su se biciklima u Koprivnicu.

Humanitarna akcija 1 kilometar – 1 euro organizirana je u svrhu prikupljanja novca za kupnju kardio – respiratornog monitora za potrebe Odjela pedijatrije Opće bolnice Koprivnica.

Svečanom prijemu nazočili su načelnik Policijske uprave g. Dragutin Vurnek sa suradnicima, policijski službenik za nadzor i planiranje u Odjelu za prevenciju u Ravnateljstvu policije Hrvoje Gredelj, kontakt policajci Zoran Zlatar i Dražen Laklija, liječnik Saša Đaković, vozač auto – kampera Mijo Jakupović te predsjednik Regionalnog klupa IPA Koprivnica g. Ivan Brckan. Ispred Županije bio je Zamjenik župana g. Ivan Pal, ispred Grada Koprivnice bila je Helena Hećimović, članica Gradskog vijeća i savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnika, zamjenice gradonačelnika, te Ravnatelj Opće bolnice Koprivnica g. Petar Stapar. 

Na samom početku sve prisutne pozdravio je načelnik Policijske uprave g. Dragutin Vurnek. Tom prilikom zahvalio se kontakt policajcima na velikoj požrtvovnosti i humanosti koju su iskazali svojim odlaskom biciklima u francusko svetište. Istaknuo je samu važnost policije u zajednici odnosno kontakt policije, koliko je bitna važnost neposrednog kontakta sa građanima a isto tako i međusobna kvalitetna suradnja svih institucija. Na kraju se zahvalio predsjedniku Regionalnog kluba IPA Koprivnica g. Ivanu Brckanu na cijeloj organizaciji, Policijskoj postaji Koprivnica i svim sudionicima ove humanitarne akcije.

Prisutnima se obratio Zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije g. Ivan Pal te pohvalio kontakt policajce koji su se pokazali kao veliki humanitarci ali i sportaši.

Helena Hećimović također je pozdravila ovu plemenitu akciju, zahvalila se kontakt policajcima te naglasila koliko je samo bicikliranje važno u svakodnevnom životu ali i da su naši policijski službenici još jednom pokazali da je Grad Koprivnica grad bicikala.

Ravnatelj Opće bolnice Koprivnica Petar Stapar zahvalio se kontakt policajcima ali i cijeloj ekipi koja je policajce pratila na putovanju. Također je naglasio koliko je važan kardio – respiratorni monitor Odjelu pedijatrije za koji je prikupljen potrebni novčani iznos.

Na kraju svečanog prijema svima prisutnima obratili su se kontakt policajci, članovi ekipe i predsjednik Regionalnog kluba IPA Koprivnica Ivan Brckan koji su iznijeli svoje dojmove oko same organizacije, putovanja i povratka biciklima u Koprivnicu.