Đurđevac: Radni sastanak lovačkih udruga i policije

Photo PU_KK/Vijesti/2013/02/sastanak.lovci.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U Policijskoj postaji Đurđevac, u srijedu, 12. veljače, održan je radni sastanak policijskih službenika i predstavnika lovačkih udruga koje djeluju na području Policijske postaje Đurđevac.

Radnom sastanku odazvali su se svi predstavnici lovačkih udruga, a cilj sastanka bio je ostvariti što kvalitetniju suradnju između policije i lovačkih udruga, analizirati i otkloniti eventualne probleme s kojima se susreću pojedine udruge.

Teme sastanka bile su prevencija i sprječavanje protuzakonitog lova, kao i stradavanje lovaca prilikom lova, primjena zakonskih odredbi Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku prema počiniteljima protuzakonitog lova i ribolova, kao i kratki osvrt na odredbe Zakona o oružju. 

Na sastanku se obradila tema obavljanja očevida prometnih nesreća uslijed naleta vozila na divljač, kao i oduzimanja oružja sukladno Zakonu o oružju i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, kao i odredbama drugih zakona koje kaznene odredbe utječu na odluku o zahtjevu za nabavku oružja. 

Također, policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave prezentirao je akciju „Manje oružja, manje tragedija“. Lovačke udruge prihvatile su prijedlog o provedbi akcije u prostorijama njihovih lovačkih domova. 

Na kraju sastanka postignut je dogovor o suradnji koja će se provoditi uz prevenciju i sprječavanje stradavanja lovaca tijekom lova, kao i sprječavanje protuzakonitog lova.