Aktivnosti policije tijekom uskrsnih blagdana

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Pred nama su uskrsni blagdani tijekom kojih dolazi do povećanja broja vozila na prometnicama, time i većeg broj incidentnih situacija u prometu.

Osim povećane frekvencija domaćih vozila u gradovima doći će i do maksimalnog opterećenja državnih cesta uslijed dolaska velikog broja hrvatskih državljana koji žive u inozemstvu, a doći će u domovinu provesti uskrsne blagdane s obitelji, te zbog većeg broja stranih državljana koji će tranzitirati kroz Koprivničko-križevačku županiju.

U gradovima Koprivnici, Križevcmai i Đurđevcu zbog velike frekvencije motornih vozila, ali i većeg broja pješaka i vozača bicikala, moguće je povremeno sporije dovijanje prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara, a posebice će biti izražene tijekom poslijepodnevnih sati 18. travnja i tijekom 19. travnja, kada će građani obavljati posljednje pripreme za predstojeći blagdan.

U slučaju sporijeg odvijanja prometa sve sudionike u prometu pozivamo na strpljenje, a posebice vozače motornih vozila. Kako bi se što prije osiguralo normalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima.

Pozivamo građane da poštuju prometne propise i znakove, posebice one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja, prava prvenstva prolaska na raskrižjima i dopuštenu koncentraciju alkohola u organizmu.

Kako se u prometu tijekom uskršnjih blagdana očekuje i veći broj vozača mopeda i motocikala, ovom prilikom ih podsjećamo na važnost korištenja zaštitne kacige.

Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete koji se najavljuju, vozače bicikala  podsjećamo na korištenje reflektirajućih prsluka odnosno reflektirajuće biciklističke odjeće, a pješake na korištenje reflektirajućih materija ili izvora svjetlosti. Ujedno popzivamo ih da obavezno za svoje sudjelovanje u prometu koriste izgrađene nogostupe, te biciklističke trake i staze.

Također, upozoravamo građane da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi došlo do provale u automobile i otuđenja predmeta.

Sretan Uskrs i mirne i sigurne blagdane želi Vam Policijska uprava koprivničko-križevačka.