Blagdan Svih svetih - pojačane mjere policije

Photo PU_KK/Vijesti/2015/10/sesvete.png

Foto: Ilustracija

Uoči blagdana Svih svetih, od petka, 28. listopada do 2. studenog, Policijska uprava koprivničko - križevačka vršiti će pojačani nadzor i obilazak groblja, te će poduzimati mjere u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila, i osiguranja optimalne protočnosti prometa.

U dane blagdana Svih svetih učestalije se vrše kaznena djela krađa i provalnih krađa, posebice u osobne automobile, što je za očekivati i ove godine. Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike itd) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih. Savjetujemo im da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u automobilima da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno vidljivi. 

Nadalje, policijski službenici će, u cilju sprečavanja događanja prometnih nesreća i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano nadzirati promet na frekventnijim prometnicama na području Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje traktora i teretnih vozila, te alkoholiziranost vozača. 

Zbog izbjegavanja eventualnih zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, te u zoni groblja koja se nalaze uz državne ceste kao što je to u Reki i Gornjoj Rijeci, policijski službenici će, po potrebi, vršti fizičku regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na prometnicama, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, da poštuju prednost prolaska  na raskrižjima. Sve sudionike u prometu molimo da postupaju sukladno znakovima i naredbama koje će im upućivati policijski službenici koji će vršiti nadzor i upravljanje prometom.

Građane pritom umoljavamo da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste raspoloživa parkirališta u široj zoni groblja. 

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa iz vozila

 Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu - smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično).

Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.