Đurđevac: Na konferenciji za novinare predstavljen projekt "Registracija bicikala"

Photo PU_KK/Vijesti/2012/06/RegBicDju1_300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

"Registracija bicikala" preventivni je projekt koji se s ciljem prevencije krađe bicikala već provodi na području Koprivnice, a od danas ga provodi i Policijska postaja Đurđevac u suradnji s gradom Đurđevcom. Projekt je prezentiran danas, 20. lipnja, na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj postaji Đurđevac.

Konferenciji su nazočili načelnik Policijske postaje Đurđevac  Krunoslav Karas te kontakt policajac Branko Šokec, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave Tatjana Židov. Ispred Grada Đurđevca nazočio je gradonačelnik Slavko Gračan.

Načelnik Krunoslav Karas je prikazao problematiku krađa bicikala na području Đurđevca te istaknuo potrebu smanjenja pojavnih oblika krađa bicikla i povećanja razine svijesti građana o samozaštitnom ponašanju. Najavio je da će se u petak, 22. lipnja, na Trgu Svetog Jurja provoditi akcija registracije bicikala građana.

Gradonačelniik Slavko Gračan pozdravio je provedbu ovog i drugih sličnih preventivnih projekata, dao je punu podršku grada i potvrdio partnerstvo policije i grada. Zahvalio se na suradnji policijskoj upravi i postaji na usmjerenju na preventivno djelovanje, što građani od svih i očekuju.

Ulogu i značaj prevencije u radu policije istaknula je Tatjana Židov i zahvalila na podršci gradu Đurđevcu u provedbi preventivnih projekata. Dala je informacije o načinu provedbe registracije i uputila na kompletan sadržaj na zasebnom baneru web stranice Policijske uprave.

Nakon održane konferencije izvršena je prva registracija iz ovog projekta - registriran je i opremljen odgovarajućom naljepnicom s brojem 0001/12 bicikl u vlasništvu Grada Đurđevca, a gradonačelnik je potom izvršio kratku vožnju prvim registriranim biciklom u Đurđevcu.

Da bi registrirali svoj bicikl potrebno je ispuniti obrazac prijave bicikla s podacima o vlasniku i biciklu te ga dostaviti u Policijsku postaju Đurđevac gdje ćete dobiti naljepnicu koju je potrebno nalijepiti na lako uočljivo mjesto na biciklu. Tako vaš bicikl postaje manje interesantan mogućem počinitelju krađe jer policija ima sve podatke tog bicikla.

Ukoliko se pronađe bicikl policija će vam ga vratiti jer će znati kome pripada.

Obrazac prijave registracije bicikla možete dobiti u Policijskoj postaji Đurđevac u Ulici Stjepana Radića 6, kod svog kontakt policajca, kod svog trgovca biciklima te na ovoj web stranicu (baner na desnoj strani naslovnice pod nazivom „Registracija bicikala“)

REGISTRACIJA BICIKLA JE BESPLATNA

Ako kupujete rabljeni bicikl uvijek tražite račun i garanciju. Uvjerite se da broj rame nije brušen ili prepravljan. Naknadno obojani bicikl je sumnjiv. Provjerite da li je bicikl koji kupujete na popisu ukradenih kod svog kontakt policajca ili osobno u Policijskoj postaji Đurđevac.