Koprivnica: Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Photo PU_KK/Vijesti/2016/01/Oruzje102_10_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54 i 31 – godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je 54 – godišnjak od 2013. do 2016. godine nabavljao vatreno oružje i dijelove koje je u prostorijama garaže i radione radi prodaje prepravljao i izrađivao puške.

Izvršenim pretragama oduzeta mu je ručno prerađena puška s metalnim kundakom i rukohvatom, drveni kundak s remenom, zatvarač i ciljnik, puška s optičkim ciljnikom i svjetiljkom, ručno izrađena puška s prigušivačem i optičkim ciljnikom, 200 komada raznog streljiva, 55 komada metalnih dijelova za izradu vatrenog oružja, stalak za upucavanje oružja i drugi predmeti.  

Također, sumnja se da je krajem prošle godine izradio pušku s drvenim usadnikom, prigušivačem i optičkim ciljnikom, te ju sa 63 komada streljiva prodao osumnjičenom 31 – godišnjaku, što mu je oduzeto.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici i predani su pritvorskom nadzorniku.