U Koprivnici teško ozlijeđena pješakinja

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U nedjelju, 28. studenoga, u Starogradskoj ulici u Koprivnici u prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je pješakinja.

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 28. studenoga, u Starogradskoj ulici u Koprivnici u prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila je pješakinja.

Oko 17.10 sati 27 - godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Honda, koprivničkih reg. oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg Starogradskom ulicom, iz smjera Starograda u smjeru raskrižja sa Bilogorskom  ulicom. Dolaskom do raskrižja radi neprilagođene brzine vozilom je udario u pješakinju T.G. (1972.), koja je prelazila  kolnik  preko obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru Ulice Kraljice Jelene. Vozač je vozilom napustio mjesto događaja, u garaži kuće parkirao vozilo te se  potom vratio na mjesto događaja.

Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, a prevezena je u bolnicu u Koprivnici.

Vozač je zadržan do otrježnjenja, potom i uhićen. U tijeku je kriminalističko istraživanje poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela "Izazivanje prometne nesreće" i "Nepružanje pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći". Protiv vozača slijedi kaznena prijava.