Koprivnica: Održana preventivna akcija "Sigurno na dva kotača"

Photo PU_KK/Vijesti/2016/04/dva.kotaca.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 23. travnja, od 10 do 13 sati u organizaciji Postaje prometne policije Koprivnica i Auto kluba Koprivnica provedena je sedma po redu preventivna akcija "Sigurno na dva kotača".

Akcija je organizirana na Zrinskom trgu u Koprivnici uz prisutnost mnogobrojnih vozača mopeda i motocikla. Osim druženja na Zrinskom trgu, svi prisutni vozači mopeda i motocikla sudjelovali su u defileu ulicama grada Koprivnice te na taj način odali počast svim smrtno stradalim vozačima u prometu.

Tijekom akcije bila je alka na motociklima, a koju su postavili djelatnici Auto kluba Koprivnica.  Najspretnijim vozačima uručeni su pehari AK Koprivnica i promidžbeni materijali MUP-a.

Na prostoru okupljanja prezentirani su službeni motocikli Postaje prometne policije Koprivnica, "pijane naočale", vozilo presretač, mopedi i motocikli pripadnika moto klubova, zaštitna oprema, mopedi i motocikli AK Koprivnica, preventivni materijali Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Volonterke Crvenog križa Koprivnica  prisutnima su prezentirali pokaznu vježbu na temu "Skidanje kacige s unesrećenog motociklista". Za kulturno umjetnički program pobrinula se „Dancing Boots“ koja je uz zvukove country muzike zabavila mnoštvo građana na Zrinskom trgu.

Svrha organizacije rečene akcije je promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti i mopedisti, smanjenje posljedica u prometnim nesrećama, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu, poštivanje prometnih propisa, korištenje kacige za vrijeme vožnje, motiviranje ove kategorije sudionika u prometu na uključivanje u članstvo moto-udruga, te "privikavanje" ostalih sudionika u prometu na prisutnost vozača mopeda i motociklista.

Osim mnogobrojnih posjetitelja na Zrinskom trgu, akciju su podržali članovi domaćih Moto klubova Veterani, Roosters, Road Brothers, Piston Riders, Racer i Old Timer Klub.