Rezultati pojačanih mjera nadzora alkoholiziranosti vozača

Photo PU_KK/Vijesti/2012/11/alkohol čaša.bmp

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 8. do 11. studenoga na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača povodom proslave „Martinja“.

Izvršena je kontrola 384 vozača, od čega 341 vozača osobnih automobila, 14 vozača teretnih vozila, 15 vozača bicikala, 10 vozača traktora i četiri vozača mopeda.

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa ukupno je sankcionirano 127 prekršaja.

Pod utjecajem alkohola bilo je 36 vozača od čega 27 vozača osobnih automobila, sedam vozača bicikala, vozač mopeda i vozač traktora.

Najviše vozača, njih 14, upravljalo je vozilima za vrijeme dok su organizmu imali koncentracije alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, 12 vozača od 1,01 do 1,50 g/kg, a devet vozača upravljalo je vozilima za vrijeme dok su u organizmu imali koncentracije alkohola veće od 1,50 g/kg. Jedan vozač se odbio podvrći ispitivanju alkoholiziranosti.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju do otrježnjenja smješteno je 10 vozača, uhićena su četiri, a protiv tri vozača su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 9. studenoga, u 18.30 sati u Vlaislavu kod 51 - godišnjeg vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola od 2,32 g/kg.

U nadzoru prometa najveća koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu utvrđena je u ponedjeljak, 11. studenoga, u 19.20 sati na raskrižju državnih cesta broj 2 i 43 u Đurđevcu kod 49 - godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je zadržan u prostoriji policije do otrježnjenja.

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene i jedna lakše ozlijeđena, te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U pet prometnih nesreća s materijalnom štetom vozač kojih ih je prouzročio bio je pod utjecajem alkohola.