Križevci: Sastanak policije i župnika

Photo PU_KK/Vijesti/2013/02/SastPolIZupnikaKz.jpg

U srijedu, 13. veljače, u prostorijama crkve Svete Ane u Križevcima održan je radni sastanak na kojemu su bili nazočni vlč. Stjepan Soviček, župnik Župe Svete Ane u Križevcima, vlč. Dražen Hladuvka, župnik Župe Blažene Djevice Marije Žalosne i Svetog Marka Križevčanina u Križevcima, načelnik Policijske postaje u Križevcima Danijel Petek i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Željko Kemenović.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 13. veljače, u prostorijama crkve Svete Ane u Križevcima održan je radni sastanak na kojemu su bili nazočni vlč. Stjepan Soviček, župnik Župe Svete Ane u Križevcima, vlč. Dražen Hladuvka, župnik Župe Blažene Djevice Marije Žalosne i Svetog Marka Križevčanina u Križevcima, načelnik Policijske postaje u Križevcima Danijel Petek i policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Željko Kemenović.

Razmotreno je zajedničko djelovanje u cilju poboljšanja stanja sigurnosti na području postaje, s posebnim naglaskom na prevenciju nasilja u obitelji,  vršnjačkog nasilja, prevenciju alkoholizma i konzumiranja opojnih droga, kazneno-pravnu zaštitu djece (zlouporaba facebook-a i dr.), zaštitu starijih osoba od djelovanja osoba iz kriminalnog miljea, te ponašanja u prometu koja rezultiraju stradavanjem osoba i nastanku materijalnih šteta.

Dogovoreno je da će policijski službenici na „zaručničkim tečajevima“ budućim supružnicima održati edukacije vezano za Obiteljski zakon, odnosno govoriti o primjerima nasilničkih ponašanja u obitelji.

Nadalje, policijski službenici će biti nazočni i na vjeronaucima „Svetih pričesti“ i „Krizmi“ gdje će se govoriti o vršnjačkom nasilju i odredbama Obiteljskog zakona, koje se odnose na izbivanje djece izvan roditeljskih kuća  u noćnim satima, pogotovo u vremenu od 23 do 5 sati.

Za potrebe edukacije djece polaznika osmih razreda osnovnih škola, u suradnji sa komunom „Cenacolo“ iz  Vrbovca, dogovoriti će predavanja, tzv.  „svjedočanstva“  osoba  koji su u životu pronašli drugu svrhu i ciljeve, a ne biti žrtve opijata.

Ovakva djelovanja će se prema potrebi nadopunjavati s novim sadržajima, a sve s ciljem da će se takvim proaktivnim radom smanjiti broj nedopuštenih djela i pojačati opća sigurnost u zajednici.