Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2016/06/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 100 prometnih prekršaja, od čega 34 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 12 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.  

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 24. do 26. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Rečene prometne nesreće zabilježene su uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog skretanja i brzine neprimjerene uvjetima. U prometnim nesrećama vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. 

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 100 prometnih prekršaja, od čega 34 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 12 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 24. lipnja, u 19 sati u Rastovoj gredi u Kalinovcu, kada je 54 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila.  

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u petak, 24. lipnja, u 11.14 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je nepoznati vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 98 km/h,na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h.

Oprezno u prometu

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju motornim vozilom ili biciklom. 

Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima. Kod uključivanja u promet prilikom izlaska vozila iz garaže, dvorišta, parkirališta, s površine na kojoj se ne odvija promet vozila ili s drugih sličnih površina, potrebno je propustiti sva vozila i pješake koji se kreću cestom odnosno prometnom površinom na koju se uključuje vozilom. 

Sve mlade vozače podsjećamo da za vrijeme upravljanja vozilima ne smiju imati u organizmu alkohola. Također ih molimo, da poradi nedovoljno vozačkog iskustva budu izrazito oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju. 

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Roditeljima savjetujemo da djecu ne ostavljaju bez nadzora prilikom njihovog kretanja u prometu.