Najava pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/cobre01.jpg

U prva tri mjeseca 2012. godine na području Policijske uprave zabilježeno je 158 prometnih nesreća, od čega tri nesreće s poginulim osobama i 54 nesreće s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama sudjelovalo je 347 sudionika, od kojih su tri sudionika smrtno stradala, 13 sudionika je teže, a 58 sudionika lakše ozlijeđeno.

 Foto: Ilustracija 

U prva tri mjeseca 2012. godine na području Policijske uprave zabilježeno je 158  prometnih nesreća, od čega tri nesreće s poginulim osobama i 54 nesreće s ozlijeđenim osobama. U tim nesrećama sudjelovalo je 347 sudionika, od kojih su tri sudionika smrtno stradala, 13 sudionika je teže, a 58 sudionika lakše ozlijeđeno. 

Uslijed vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom dogodile  su se43 nesreće(27 % od ukupnog broja PN), što je smanjenje od 34 % u odnosu na isti vremenski period 2011 g. (2011. - 65). Uslijed brzine zabilježene su tri prometne nesreće s smrtno stradalim osobama i 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe smrtno stradale, tri osobe teško ozlijeđene, dok  je 17 osoba lakše ozlijeđeno. 

Policijski službenici su u nadzoru cestovnog prometa utvrdili 3 474 prekršaja od čega 706 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila (20 % ukupno ostvarenih aktivnosti).           

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju od 16. do 22. travnja 2012. godine na području Policijske uprave provoditi će se pojačani nadzor brzine kretanja vozila, u sklopu kojeg će se na mjestima najtežih prometnih nesreća uslijed brzine i na mjestima gdje vozači bezobzirno krše ograničenja brzine, provoditi i ciljane akcije. 

Osim sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, policijski službenici sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa kojima se direktno utječe na sigurnost svih sudionika u cestovnom prometu.