Najava pojačanog nadzora kretanja pješaka i biciklista

Photo PU_KK/Vijesti/2016/07/Prsluci.300.jpg

Postaja prometne policije Koprivnica će u ponedjeljak, 18. srpnja, provoditi pojačani nadzor kretanja pješaka i biciklista.   

Foto: Ilustracija 

Tijekom prošle godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 269 prometnih nesreća od čega jedna s poginulom osobom, 116 s ozlijeđenim osobama i 152 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Pješaci su sudjelovali u devet prometnih nesreća u kojima su tri pješaka teže ozlijeđena, a pet lakše. Biciklisti su sudjelovali u 38 prometnih nesreća, u jednoj s poginulom osobom, 30 s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom, a u istima je jedan biciklista smrtno stradao, sedam ih je zadobilo teške, a 22 lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom ove godine, pješaci su sudjelovali u šest prometnih nesreća od čega u jednoj prometnoj nesreći s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i u dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U istima je jedan pješak smrtno stradao, jedan je zadobio teške, a tri pješaka lake tjelesne ozljede.

Biciklisti su sudjelovali u 11 prometnih nesreća, dvije s poginulim osobama, pet s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U istima su dvije osobe smrtno stradale, jedna osoba zadobila je teške, a četiri osobe lake tjelesne ozljede.

Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci i biciklisti bili su nesavjesnost vozača - neprilagođena brzina kretanja i nepoštivanje prednosti prolaska vozača, ali i neopreznost pješaka i biciklista. 

S obzirom na veću frekvenciju pješaka i biciklista u prometu, a poglavito djece, s ciljem što veće sigurnosti rečene kategorije sudionika u prometu, Postaja prometne policije Koprivnica će u ponedjeljak, 18. srpnja, provoditi pojačani nadzor kretanja pješaka i biciklista