Dvije osobe dragovoljno predale oružje

Photo PU_KK/Vijesti/2013/09/momt01.jpg

Jučer, 30. rujna, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala automatsku pušku, dva nabojnika i 150 komada streljiva, a osoba s križevačkog područja dragovoljno je predala 300 grama crnog baruta i jedan metak.

Foto: Ilustracija

Jučer, 30. rujna, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala automatsku pušku, dva nabojnika i 150 komada streljiva, a osoba s križevačkog područja dragovoljno je predala 300 grama crnog baruta i jedan metak.

Podsjećamo!

Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije Manje oružja - manje tragedija, odnosno prema Zakonu o oružju oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.