„Siguran prijevoz djece u vozilima“ - edukacija u koprivničkom rodilištu

Photo PU_KK/Vijesti/2014/11/BolnicaPredavanje2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U rodilištu Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ iz Koprivnice, jučer je policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave, u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, održala po prvi puta edukaciju majkama tek rođene djece i trudnicama.

Edukaciji su prisustvovale i medicinske sestre iz rodilišta i neonatologije, te su svi prisutni tijekom edukacije upoznati sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, kao i načinu postavljanja autosjedalica u vozilo. Također, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i drugo.

Tijekom edukacije na autosjedalici grupe 0 prikazano je na što treba paziti prilikom kupnje i načinu učvršćivanja u vozilo, dok su na kraju svima prisutnima uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.