Križevci: Sigurno u prometu

Photo PU_KK/Vijesti/2014/05/SigUPromKz2.jpg

 Foto: Pu koprivničko - križevačka

U srijedu, 7. svibnja, na prostorima  Auto moto kluba u Križevcima organizirano je županijsko natjecanje učenika osnovnih škola s područja  Koprivničko-križevačke županije, pod nazivom „Sigurno u prometu“: 

Natjecalo se 49 učenika iz 12 škola, a provedeno je u dva dijela. U pismenom dijelu provjereno je poznavanje prometnih propisa,a u praktičnom vožnja spretnosti na poligonu.

Najviše uspjeha u natjecanju imala je OŠ „Vladimir Nazor“ iz Križevaca, a zatim slijede OŠ Kalnik i OŠ “Ivan Lacković Croata“ iz Kalinovca. Najbolji pojedinci bili su Tea Vurnek i Sandro Celovec iz OŠ “Vladimir Nazor“ , te Marijan Ivanović iz OŠ „Kalnik“.

Na ovom natjecanju su bili  nazočni i policijski službenici Policijske postaje Križevci, koji su održali kraću edukacije na temu prometovanja djece i biciklista u prometu.

Auto moto klub Križevci i Policijska postaja Križevci ulažu značajne  napore u osposobljavanju najmlađih sudionika u prometu, preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na križevačkom području, gdje nailaze na dobar odaziv i na potporu takvim akcijama.

Djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima, primjereno njihovom uzrastu, a svjesni su da će im to biti i temelj za daljnje obrazovanje prilikom stjecanja vozačkih kategorija. Ovakva natjecanja promiču prometnu  kulturu, što je temelj za budućnost da naše prometnice budu sigurnije i s manjim brojem  neželjenih posljedica.