OPREZ: Prijevarom uzela novac

Photo PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U ponedjeljak, 3. listopada, nepoznata ženska osoba prevarila je 80 – godišnjaka u Cirkveni (Općina Sveti Ivan Žabno), lažno se predstavljajući kao djelatnica mirovinskog osiguranja.

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 3. listopada, nepoznata ženska osoba prevarila je 80 – godišnjaka u Cirkveni (Općina Sveti Ivan Žabno), lažno se predstavljajući kao djelatnica mirovinskog osiguranja. Oštećenog je telefonom obavijestila da ima dobiti nekoliko desetaka tisuća kuna, no prethodno da treba uplatiti porez u iznosu od 4 200 kuna, što je oštećeni isplatio nepoznatoj ženskoj osobi koja mu je došla kod kuće.

Radi se o ženskoj osobi srednjih godina, tamnije puti, koja se udaljila sa drugom ženskom osobom u osobnom automobilu Opel Astra virovitičkih reg. oznaka.

Od oštećenog je Policijska postaja Križevci zaprimila kaznenu prijavu koja se dostavlja Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici a za nepoznatom ženskom osobom se traga.

Pozivamo građane da u slučaju ovakvih ili sličnih telefonskih poziva odmah izvjeste najbližu policijsku postaju osobno ili na broj telefona 192.