U prometnoj nesreći vozačica teško ozlijeđena

Photo PU_KK/Vijesti/2009/12/policija05.jpg

U subotu, 13. travnja, oko 5.35 sati, u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici, 48 - godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Chevrolet Spark, koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Plavšinca.

Foto: Ilustracija 

U subotu, 13. travnja, oko 5.35 sati, u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici,  48 - godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Chevrolet Spark, koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Plavšinca. 

Tom prilikom zbog nepropisnog kretanja automobil Chevrolet je prešao na suprotnu stranu kolnika, u vrijeme kad je iz suprotnog smjera naišao teretni automobil VW Caddy koprivničkih oznaka, kojim je upravljao 32 - godišnji vozač, a koji je radi izbjegavanja direktnog sudara vozilom skrenuo u lijevo. Uslijed toga prednji dio teretnog automobila je udario u stražnji bočni dio osobnog automobila. Od siline udara vozila su sletjela van kolnika, a automobil Chevrolet se prevrnuo na krov. 

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je vozačica osobnog automobila, dok su 18 - godišnji putnik u njezinom vozilu i vozač teretnog automobila zadobili lake tjelesne ozljede. 

Vozač teretnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, dok je vozačici u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. 

Protiv 48 – godišnje vozačice biti će podnijet optužni priojedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici. 

Očevidne radnje obavili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, a u vrijeme trajanja očevida od 6 do 8 sati, promet  se  odvijao naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom kolničkom trakom.