Križevci: Edukativno predavanje u OŠ "Vladimir Nazor"

Photo PU_KK/Vijesti/2013/12/kz.12.12.8.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 12. prosinca, policijske službenice za nadzor i planiranje – za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke i policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su predavanje za 107 učenika osmih razreda OŠ „Vladimir Nazor“ u Križevcima. 

U prvom dijelu predavanja policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su predavanje na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe droga“, a učenici su upoznati s opasnostima droga. Također, učenici su upoznati s posljedicama konzumacije alkohola i posljedicama koje uzrokuje alkohol u prometu na cestama. 

Nadalje, policijske službenice za prevenciju učenike su upoznale s ciljevima provođenja projekta „Zdrav za 5“, a ujedno i rezultatima anketiranja koje je provedeno na njihovim vršnjacima vezano uz konzumaciju i zlouporabu alkohola.

Na primjerima uništavanja imovine, narušavanja javnog reda i mira (tučnjave, nasilje), odnosno policijske prakse učenici su upoznati koliko pijenje u tinejdžerskoj dobi može biti opasno po zdravlje i da ono dovodi do rizičnih ponašanja.             

U drugom dijelu predavanja, policijske službenice su bile dio izbornog povjerenstva za izbor najbolje prezentacije učenika osmih razreda. U natjecanju je sudjelovalo pet osmih razreda sa svojim prezentacijama, skečevima, video materijalima u kojima su ukazivali na opasnosti koje donosi ovisnost o alkoholu, cigaretama, drogama i internetu.