Održana redovna konferencija za novinare

Photo PU_KK/Vijesti/2014/04/RedKonf4_2.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska uprava koprivničko – križevačka danas je, 9. travnja, održala redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u ožujku, novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u tri mjeseca ove godine.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc predstavila je problematiku prometovanja motocikala, mopeda i bicikala. Upoznala je s pokazateljima sudjelovanja ovih kategorija sudionika u prometu u prometnim nesrećama tijekom prethodne godine, te njihovo stradavanje. Obzirom da je prisutno njihovo povećano sudjelovanje u prometu, podsjetila je vozače bicikala, motocikala i mopeda na okolnosti značajne za njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, te dala niz korisnih savjeta. Također, najavila je predstojeće preventivne - represivne aktivnosti policije.

Policijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar predočila je problematiku zaštite od požara i uputila upozorenje građanima na bitne sigurnosne okolnosti kod obavljanja radova spaljivanja biljnog otpada.