Dvije posljedice uporabe pirotehničkih sredstava

Photo PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Foto: Ilustracija

Nikad dovoljno upozorenja na opasnosti uporabe eksplozivnih tvari , pa i onih inače dopuštenih u ovom razdoblju - pirotehničkih sredstava. Naime, u noći dočeka Nove godine zabilježena su dva slučaja u kojima je uporaba pirotehničkih sredstava izazvala materijalnu štetu, srećom ne i ozlijeđivanje ljudi.

Tako je u utorak, 31. prosinca, oko 21.15 sati u Koprivnici u Ulici braće Radić nepoznata osoba u pravcu obiteljske kuće bacila neutvrđeno pirotehničko sredstvo, koje je eksplodiralo prilikom udara u prozor kuhinje. Oštećena je roleta i razbijeno staklo prozora. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 2 000 kuna.

Jučer pak, 1. siječnja, oko 0.10 u Križevcima u Ulici Matije Gupca, najvjerojatnije uslijed pada neutvrđenog pirotehničkog sredstva, zapalile su se ploče krovišta terase, a potom i drveni ormar na terasi. Požar je većim dijelom ugasio vlasnik. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5 000 kuna.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 16. prosinca 2013. do 8. siječnja 2014., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi blagdana.

Podsjećamo da uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III više nije dopuštena.