Dragovoljna predaja oružja i streljiva

Photo PU_KK/Vijesti/2014/momt04.jpg

U ponedjeljak, 27. listopada, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala 24 komada raznog streljiva i školsku ručnu bombu, a osoba s đurđevačkog područja pušku domaće izrade i četiri lovačke patrone.  

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 27. listopada, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala 24 komada raznog streljiva i školsku ručnu bombu, a osoba s đurđevačkog područja pušku domaće izrade i četiri  lovačke patrone.

Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 

  

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.  

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:   

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.