Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Photo PU_KK/Vijesti/2016/06/prometni_policajac02.jpg

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 113 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom i 25 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 10. do 12. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bila su dva vozača.

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa tijekom vikenda sankcionirali su 113 prometnih prekršaja, od čega 18 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom i 25 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u petak, 10. lipnja, u 10.31 sati u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici, kada je 55 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 119 km/h,na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 12. lipnja, u 21.40 sati u Ulici Petra Zrinskog u Križevcima, kada je 30 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,20 promila u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. 

Oprezno u prometu

Ponovno ukazujemo na opasnosti koje sa sobom nosi upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola odnosno na povećanu mogućnost događanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.  

Opetovano savjetujemo svim vozačima da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući.  

Zasebno apeliramo na mlade vozače da upravljaju vozilima samo ukoliko posjeduju valjanu vozačku dozvolu, te ih podsjećamo da za mlade vozače, kao i za „vozače profesionalce“, vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.