"Zdrav za 5" - Edukativno predavanje u OŠ "Novigrad Podravski"

Photo PU_KK/Vijesti/2015/01/Zdrav.21.1.jpg

U srijedu, 21. siječnja, od 12.20 do 13.05 sati policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave održali su predavanje za 29 učenika 8.a i 8. b razreda Osnovne škole „Koprivnički Bregi“ u prisustvu razrednice. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 21. siječnja, od 12.20 do 13.05 sati policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave održali su predavanje za 29 učenika 8.a i 8. b razreda Osnovne škole „Novigrad  Podravski“ u prisustvu razrednice. Tema predavanja je bila „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I. projekta „Zdrav za 5“. 

Učenici su upoznati s načinom provedbe i ciljevima projekta. U uvodnom dijelu prezentirano im je anonimno anketiranje učenika osmih razreda u školskoj godini 2012./2013. vezano uz učestalost konzumacije alkohola.

Kroz primjere iz medija učenici su upozoreni na štetne posljedice konzumacije alkohola. Prikazani su im primjeri činjenja prekršaja s elementima nasilja, kaznenih djela uništavanja imovine pod utjecajem alkohola, nasilničkih ponašanja u obitelji, te ostalih kaznenih djela.

Na primjeru iz medija koji opisuje narušavanje javnog reda i mira od strane 15 -godišnjeg djeteta pod utjecajem alkohola, učenicima je objašnjen postupak policije u takvim slučajevima i utjecaj takvog događaja na njihovu budućnost.

Prijedlog za kvalitetno provođenje slobodnog vremena je boravak u prirodi i uključenost u sportske aktivnosti.