Koprivnica: Pokazna vježba postupanja kod nereda na sportskom natjecanju

Photo PU_KK/Vijesti/2015/03/IJPVjezba_5.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Danas, 26. ožujka, Policijska uprava koprivničko - križevačka provela je pokaznu vježbu postupanja u slučaju nereda na sportskim natjecanjima.

Vježba je organizirana na prostoru Gradskog stadiona u Koprivnici. U suradnji s NK Slaven Belupom organizirana je nogometna utakmice dviju momčadi s potrebnim brojem sudaca i delegatom. Uz organizatora u vježbu su uključeni svi sudionici sportskog natjecanja - zaštitari, redari, vatrogasci i drugi. Kako bi vježba bila vjerodostojna i kako bi se ugođaj na stadionu približio realnoj situaciji u vježbi su sudjelovali i navijači-markiranati, njih stotinjak.

Vježba je održana od 10.30 sati, prema zasebnom protokolu. Tema vježbe je postupanje Interventne jedinice policije i drugih policijskih službenika Policijske uprave koprivničko - križevačke u slučaju nereda na sportskom natjecanju.

Vježbom je prezentirano provođenje obuke policijskih službenika. Razrađeni su mogući scenariji i uvježbavano je postupanje policijskih službenika prema problematici kojom se svakodnevno susreću prilikom provedbe policijskih ovlasti ili je pak moguć nastanak takve situacije u praksi.

Vježbom je odrađeno više scenarija razvoja događaja na javnom okupljanju športskog karaktera - nogometne utakmice, koji uvjetuju policijsko postupanje i prilagodbu taktike nastaloj situaciji.

Cilj ove vježbe je provjera i jačanje obučenosti i taktičke osposobljenosti pripadnika interventnih jedinica policije i drugih policijskih službenika, te provjera i jačanje kvalitete postupanja i korodinacije organizatora javnog okupljanja i policije, redarske službe, službenih osoba, te svih drugih subjekata koji sudjeluju u mjerama osiguranja.